Sociala medier

Facebook - sarabelfgrenofficial
Twitter - sarabelfgren
Instagram - sarabelfgren
Tumblr - sarabelfgren

Om

Sara Bergmark Elfgren är författare och skriver för flera olika medier.

Just nu är hon aktuell med den uppmärksammade romanen Norra Latin och hyllade serieromanen Vei - bok 1 (tillsammans med Karl Johnsson). 

Norra Latin nominerades till Nordiska rådets barn-och ungdomslitteraturpris 2018. "Norra Latin är ett gediget romanbygge där Sara Bergmark Elfgren väver samman historia, myt och magi med vardagsrealism", löd en del av motiveringen. Boken vann även Stora Ljudbokspriset 2018, kategorin Ungdom med Nina Zanjani som inläsare. 

Sara är skaparen av den Prix Europa-nominerade dramapoddserien De dödas röster (2016), som blev en lyssnar-och kritikersuccé.

Tillsammans med Mats Strandberg har hon skrivit Engelsforsböckerna, som har översatts till 25 språk och getts ut i över 30 länder. Första boken, Cirkeln, nominerades till Augustpriset och har även filmatiserats.

Sara skriver allt från bilderböcker till skräckfilmsmanus, och arbetar just nu med flera projekt i olika medier. Hon jobbar lika gärna på egen hand som tillsammans med andra. 

På fritiden gillar hon att läsa, titta på film och teveserier, lyssna på känslosam musik, promenera i Stockholm, umgås med familj och vänner, förlora sig i tevespel och äta god vegansk mat. 

Sara representeras av Grand Agency

 

Aktuell med:

Norra Latin - roman, Rabén & Sjögren.
Nominerad till Nordiska rådets barn-och ungdomslitteraturpris 2018. 
Vinnare av Stora Ljudbokspriset 2018 (inläsning: Nina Zanjani). 
Vei - bok 1 - serieroman (tillsammans med Karl Johnsson), Kartago Förlag. 

norralatin.jpg
coverVEI_cropped.jpg